6 Destins

Celebració Picasso

1973 – 2023

Descobreix què va convertir a Pablo en Picasso

París, Barcelona, Horta de Sant Joan, Nova York, Moscú i Sant Petersburg.
Sis destins per entendre com un artista es converteix en geni.

Descarrega el Catàleg

París

Durant les vacances del 1898, a Orta de Ebro, Pablo Ruiz Picasso i Manuel Pallarès decideixen que per a ser reconeguts com a pintors han d’anar a París, la cuna de l’art. Picasso hi anirà primer i començarà a pintar al Bateau Lavoir, al barri de Montmartre, nucli de pintors i escultors bohemis de l’època

Barcelona i Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan, o Orta de Ebro com ell el mencionava a les seves cartes, va ser el lloc aïllat escollit per Fernande i Picasso. Ja hi havia estat de jove, feia 10 anys, amb el seu amic Manuel Pallarès, company de pintura a l’escola de la Llotja de Barcelona, quan tots dos aprenien tècniques tradicionals a les classes del pare de Pablo.

Moscou i Sant Petersburg

La relació amb Rússia es va crear gràcies a Matisse. Dos col·leccionistes reconeguts, Serguéi Shchukin i Iván Morozov van ser els més interessats en l’obra de Picasso. Concretament el filàntrop Schukin va ser dut fins a l’estudi de Picasso el 1908 per Matisse i, a partir d’aquell moment i durant 6 anys, li compraria més de 50 obres cubistes i de les èpoques blava i rosa.

Nova York

Els vincles de Picasso amb la ciutat sorgeixen per les seves obres. Actualment, la seva obra més reconeguda arreu del món, “Les dames d’Avinyó” es troba al MoMA de Nova York. El “Guernica“, en canvi, va estar a Nova York per petició de Pablo en dipòsit, mentre no es restaurés la democràcia a Espanya.

(+34) 670 408 208

Més informació i reserves

“Que l’inspiració t’agafi treballant”

– Picasso